Povidla z borůvek se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidla z borůvek se skořicí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50137 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Borůvky |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kg | Cukr krystal |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 98,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr krystal, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Povidla z borůvek se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a dáme je vařit do nižšího hrnce. Během vaření borůvky postupně za stálého míchání zahušťujeme krystalovým cukrem. |
2 | Když jsou povidla už opravdu hodně hustá, přimícháme do nich skořici a ještě chvíli je necháme vařit. |
3 | Horkými povidly plníme sklenice, po vychladnutí povidla zasypeme krupicovým cukrem a sklenice uzavřeme. |