Recept

Špenátové karbanátky a květáková polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50142

Ingredience

8 ks Brambory
1 ks Cibule
1 ks Květák
7 polévková lžíce Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Mouka pohanková
2 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
5 polévková lžíce Olej olivový
200 g Sýr Eidam cihla 45%
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek
250 g Špenátový protlak mražený
2 ks Klobása vepřová
25 g Máslo čerstvé
50 g Strouhanka
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 351kJ
11% Sacharidy 40 g
45% Tuky 34 g
61% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Špenátové karbanátky a květáková polévka postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, květák propláchneme pod tekoucí vodou a rozdělíme ho na růžičky velké jako nakrájené brambory, česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme, klobásy nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kousky, špenátový protlak necháme rozmrazit. Brambory a květák uvaříme v hrnci s vodou doměkka.

2

Než se květák a brambory uvaří, připravíme si světlou jíšku z másla a kukuřičné mouky. Až je zelenina měkká, polovinu vybereme děrovanou naběračkou do mísy jako základ pro karbanátky. Připravenou jíšku rozmícháme v polévce a ještě ji 20 minut vaříme. Hotovou polévku podle chuti dosolíme a podáváme ji horkou.

3

Z odložené zeleniny v míse připravíme karbanátky tak, že k ní přidáme rozmražený špenátový protlak, vejce, nasekanou cibuli, utřený česnek a nakrájené nebo nastrouhané klobásy a nastrouhaný sýr. Směs ochutíme solí a zahustíme kukuřičnou, pohankovou a sójovou moukou tak, aby se ze směsi daly tvarovat karbanátky. Karbanátky v dlaních vytvarujeme, před smažením je obalíme ve strouhance a smažíme je po obou stranách dozlatova, nejlépe na olivovém oleji. Karbanátky podáváme teplé.

Poznámka

Jako přílohu zvolíme brambory nebo rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept