Recept

Rychlá polévka z mletého masa pro celiaky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50144

Ingredience

3 ks Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Gulášové koření
1 polévková lžíce Majoránka
300 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Mouka bezlepková
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
10 g Sůl
2 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 496kJ
4% Sacharidy 13 g
40% Tuky 30 g
50% Sodík 997 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rychlá polévka z mletého masa pro celiaky postup přípravy receptu:

1

Cibuli rozsekáme na drobno, česnek utřeme, brambory pokrájíme na menší kostičky. Mleté maso orestujeme s nasekanou cibulí do zlatova v hlubším hrnci.

2

Na pánvi připravíme z másla a bezlepkové mouky světlou jíšku, kterou přidáme k orestovanému masu i cibuli. Poté přisypeme do hrnce nakrájené brambory, gulášové koření a mletou papriku. Vše zalijeme vodou a vaříme, dokud brambory nezměknou.

3

Když jsou brambory měkké, přimícháme do polévky utřený česnek i majoránku a ještě chvíli povaříme, aby ji tyto výrazné ingredience provoněly a ochutily.

4

Před servírováním polévku ochutíme solí, podáváme ji horkou s bezlepkovým pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept