Rychlá polévka z mletého masa pro celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá polévka z mletého masa pro celiaky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50144 |
Ingredience
3 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Gulášové koření |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
10 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 13,8mg |
Draslík | 318,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 173,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Gulášové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá polévka z mletého masa pro celiaky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli rozsekáme na drobno, česnek utřeme, brambory pokrájíme na menší kostičky. Mleté maso orestujeme s nasekanou cibulí do zlatova v hlubším hrnci. |
2 | Na pánvi připravíme z másla a bezlepkové mouky světlou jíšku, kterou přidáme k orestovanému masu i cibuli. Poté přisypeme do hrnce nakrájené brambory, gulášové koření a mletou papriku. Vše zalijeme vodou a vaříme, dokud brambory nezměknou. |
3 | Když jsou brambory měkké, přimícháme do polévky utřený česnek i majoránku a ještě chvíli povaříme, aby ji tyto výrazné ingredience provoněly a ochutily. |
4 | Před servírováním polévku ochutíme solí, podáváme ji horkou s bezlepkovým pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.