Jednoduchý recept

Borůvková omáčka staročeská

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50147

Ingredience

1 kg Borůvky
100 g Cukr krystal
2 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 113kJ
18% Sacharidy 64 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 3 mg
6% Bílkoviny 4 g

Borůvková omáčka staročeská postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou.

2

V hrnci borůvky rozmačkáme, přidáme k nim cukr s mletou skořicí a za stálého míchání je rozvaříme. Rozvařené borůvky prolisujeme.

3

V hrnci smícháme mléko s lžící mouky, přimícháme prolisované borůvky a za stáléhé míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

4

Teplou omáčkou poléváme kynuté knedlíky, noky, lívance nebo palačinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept