Recept

Kvášlický zajíc s kysaným zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50150

Ingredience

60 g Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Slanina vepřová
200 g Smetana jihočeská zakysaná15%
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 dl Voda pitná
2 kg Zaječí maso
6 stroužek Česnek
Vařené zelí
1 kávová lžička Cukr krupice
70 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
750 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 653kJ
5% Sacharidy 17 g
61% Tuky 46 g
33% Sodík 656 mg
165% Bílkoviny 93 g

Kvášlický zajíc s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěného a omytého zajíce prošpikujeme nakrájenou slaninou, česnekem, maso dobře osolíme, opepříme a dáme do pekáčku. Zajíce přelijeme 60 g rozpuštěného másla, přilijeme 1.5 dl vody, 0.5 dl piva, pekáč zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Maso během pečení obracíme a poléváme výpekem.

2

Kysané zelí dáme do menšího vyššího hrnce, který posadíme do hrnce s vodou. Zelí přelijeme 70 g rozpuštěného másla, přilijeme tolik vařící vody, aby jen pokryla zelí, promícháme a větší hrnec zakryjeme místo poklice pečícím papírem, který jsme ze spodní strany slabě potřeli máslem. Papír musí mít větší průměr, protože jej zachytíme tak, že jej těsně přitiskneme k okrajům hrnce, a okolo hrnce převážeme provázkem. Zelí ve vodní lázni vaříme 15-20 minut. Po uvaření odstraníme papír, hrnek vyjmeme z vodní lázně, zelí podle chuti osolíme, případně i osladíme a promícháme.

3

Upečeného zajíce rozporcujeme, do výpeku zamícháme rozšlehanou zakysanou smetanu. Každou porci masa polijeme smetanovým výpekem. Maso na talířích ozdobíme kopečky zelí a podáváme.

Poznámka

K zajíci se zelím se hodí šťouchané brambory nebo noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept