Recept

Kynuté slané pečivo pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50152

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
1 kávová lžička Kmín celý
250 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Olej stolní
400 g Směs Promix UNI komfort
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 770kJ
20% Sacharidy 73 g
14% Tuky 10 g
25% Sodík 491 mg
13% Bílkoviny 8 g

Kynuté slané pečivo pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

V malém množství teplé vody rozmícháme kvasnice a cukr.

2

Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Promix UNI se lžičkou soli. K mouce přidáme 1 a půl rozšlehaného vejce,(druhou půlku vejce odložíme na potření pečiva před pečením), dále přidáme k mouce olej, mléko a rozpuštěné kvasnice, vyhněteme ze surovin v míse hladké těsto. Na hnětení těsta je nejlepší použít elektrický hnětač. Z hotového těsta vytvarujeme rukama, které máčíme ve vodě, tvary rohlíků, nebo housek a rozložíme je na pečícím papírem vyložený plech. Takto připravené pečivo potřeme odloženým rozšlehaným vejcem a posypeme solí a kmínem. Pečivo poté necháme 15 minut kynout. Než pečivo vykyne, zapneme troubu na nejvyšší možnou teplotu a vložíme na její dno nádobku s vodou aby pečivo bylo vláčné. Nakynuté pečivo pečeme asi 10 minut při nejvyšší teplotě, po této době teplotu snížíme na střední a pečeme dozlatova ještě 10 minut.

Poznámka

Před pečením můžeme houstičky a rohlíčky posypat strouhaným sýrem. Do těsta na toto pečivo můžeme použít i tmavou bezlepkovou mouku, když při požití tmavé mouky nasypeme do těsta, i na hotové pečivo - před pečením kmín a různé druhy semínek - sezamová, nebo slunečnicová, vzniknou nám dalamánky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept