Kuřecí žaludky na bramborách a zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí žaludky na bramborách a zelenině
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50163 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
10 g | Estragon |
60 ml | Olej olivový |
40 g | Pažitka |
4 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
9 g | Sůl |
200 ml | Vývar drůbeží |
500 g | Žaludky drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 793,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Estragon, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží, Žaludky drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí žaludky na bramborách a zelenině postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí žaludky očistíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme na rozpálený olej a zprudka opečeme ze všech stran. |
2 | Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, pórek nakrájený na kolečka, nasekaný česnek a čerstvé bylinky. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme 20 minut. |
3 | Nakonec přidáme konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme. |
4 | Podáváme posypané nasekanou pažitkou. |