Jednoduchý recept

Červené zelí s jablky vařené v páře

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50165

Ingredience

2 ks Cibule
8 ks Hřebíček
3 ks Jablka
3 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana
800 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 890kJ
12% Sacharidy 42 g
8% Tuky 6 g
9% Sodík 179 mg
8% Bílkoviny 4 g

Červené zelí s jablky vařené v páře postup přípravy receptu:

1

Čerstvé červené zelí očistíme, rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky široké asi 1-1.5 cm. Dáme je do mísy a promícháme se solí, a muškátovým oříškem. Omyjeme 2-3 kyselejší jablka, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a oloupeme. Oloupeme 2 cibule a napícháme do nich hřebíčky.

2

Do hrnce - pařáku na knedlíky - nalijeme asi 1-2 dl vody. Na síťku (na kterou dáváme k ohřátí knedlíky) položíme všechny připravené suroviny (zelí, jablka, cibule) a pod pokličkou zelí pomalu vaříme v páře přibližně 1 hodinu.

3

Měkké zelí dáme do mísy bez cibule, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept