Červené zelí s jablky vařené v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí s jablky vařené v páře
Červené zelí s jablky vařené v páře
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50165 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
8 ks | Hřebíček |
3 ks | Jablka |
3 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
800 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 766,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Jablka, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Červené zelí s jablky vařené v páře postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé červené zelí očistíme, rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky široké asi 1-1.5 cm. Dáme je do mísy a promícháme se solí, a muškátovým oříškem. Omyjeme 2-3 kyselejší jablka, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a oloupeme. Oloupeme 2 cibule a napícháme do nich hřebíčky. |
2 | Do hrnce - pařáku na knedlíky - nalijeme asi 1-2 dl vody. Na síťku (na kterou dáváme k ohřátí knedlíky) položíme všechny připravené suroviny (zelí, jablka, cibule) a pod pokličkou zelí pomalu vaříme v páře přibližně 1 hodinu. |
3 | Měkké zelí dáme do mísy bez cibule, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme. |