Jednoduchý recept

Burisónové knedlíky z bílků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50167
Kategorie: Přílohy

Ingredience

60 g Burisony
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
250 g Mouka bezlepková
2 g Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 845kJ
19% Sacharidy 69 g
16% Tuky 12 g
14% Sodík 276 mg
22% Bílkoviny 13 g

Burisónové knedlíky z bílků postup přípravy receptu:

1

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu, žloutky zpracujeme s moukou a práškem do pečiva do řidšího těsta. Potom do těsta vmícháme burisony a nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků.

2

Těsto rozdělíme do 5 stejných hrnečků a hrnečky vložíme do hrnce s vroucí vodou tak, aby byly do poloviny ponořené. Vaříme ve vodní lázni asi 30 minut.

3

Po uvaření knedlíky z hrnečků ihned vyklopíme a odřízneme z nich vrchní stranu.

4

Knedlíky podáváme horké k masům a omáčkám.

Poznámka

Knedlíky také můžeme orestovat s rozšlehanými vejci na cibulce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept