Pečený ovocný čaj - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený ovocný čaj
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50171 |
Kategorie: | Čaje |
Ingredience
1 l | Borůvky |
1 kg | Cukr krupice |
0,1 dl | Rum |
1 l | Rybíz červený |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 128g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 354,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Rum, Rybíz červený, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečený ovocný čaj postup přípravy receptu:
1 | Rybíz a borůvky přebereme a v cedníku propláchneme studenou vodou. Okapané je dáme do plochého hrnce nebo menšího pekáče, zasypeme cukrem, přilijeme rum, přidáme skořici a na ohni necháme za stálého míchání zkaramelizovat, až se odpaří voda a zůstane jen hustá šťáva. |
2 | Horkou šťávu přelijeme do menších uzavíratelných skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháne pomalu vychladnout. |
Poznámka
Při přípravě čaje dáme 5 lžiček pečeného čaje do hrnku, zalijeme horkou vodou a důkladně promícháme. Místo borůvek můžeme použít například jahody, maliny nebo ostružiny.