Jednoduchý recept

Kuře na hrozinkách s piniemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50178
Kategorie: Maso

Ingredience

50 ml Balsamico ocet
1 ks Cibule
50 g Hrozinky
1200 g Kuřecí stehna
20 ml Med včelí
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
50 g Oříšky piniové
30 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
9 g Sůl
5 dl Vývar drůbeží
Na marinádu
2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 g Hřebíček
1 g Pepř černý celý
10 g Šalvěj čerstvá
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,505 kcal
Kilojoule 6 297kJ
20% Sacharidy 73 g
207% Tuky 156 g
86% Sodík 2 g
128% Bílkoviny 72 g

Kuře na hrozinkách s piniemi postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna osušíme a vložíme do mísy, posypeme nasekaným česnekem a šalvějí, zalijeme vínem, přidáme koření a zakryté necháme 12 hodin marinovat v chladnu.

2

Na oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky a na výpeku zpěníme cibuli nasekanou nadrobno. Kuřecí stehna vyjmeme z marinády, necháme okapat, obalíme v mouce a vložíme na cibulový základ. Zprudka opečeme ze všech stran, přidáme piniové ořechy, hrozinky, sůl, pepř a zakryté pár minut podusíme. Do kastrolu k masu přecedíme marinádu a zakryté necháme na mírném ohni dusit, dokud se šťáva neodpaří. Potom zalijeme vývarem a znovu necháme dusit asi 40 minut.

3

V rendlíku rozpustíme med a ocet, smícháme a krátce povaříme. Podáváme porci masa, přelitou medovou šťávou a posypanou nasekanou pažitkou.

Poznámka

Maso se musí 12 hod marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept