Recept

Tvarohové noky pro celiaky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50179

Ingredience

230 g Směs Promix UNI komfort
2 g Sůl
250 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Sladká varianta
4 polévková lžíce Cukr moučkový
6 kávová lžička Máslo čerstvé
Slaná varianta
40 g Anglická slanina
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej stolní
200 g Sýr Eidam cihla 45%

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 060kJ
19% Sacharidy 67 g
52% Tuky 39 g
40% Sodík 801 mg
49% Bílkoviny 28 g

Tvarohové noky pro celiaky postup přípravy receptu:

1

Tvaroh rozmícháme s vejcem a postupným přimícháváním mouky vytvoříme těsto, které by mělo být hustší, než těsto na noky do polévky. V hrnci přivedeme k varu vodu, kterou mírně osolíme. Když voda vře, polévkovou lžící vykrajujeme z těsta noky, které vhazujeme do vroucí vody.

2

Noky jsou hotové ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu vody. Hotové noky vybíráme děrovanou naběračkou a rovnou servírujeme. Tyto noky můžeme podávat na sladko i jako slanou variantu.

3

Sladká varianta:

4

Horké noky promícháme s několika lžičkami másla a posypeme je moučkovým cukrem.

5

Slaná varianta:

6

Než se noky dovaří, orestujeme na pánvi s olejem nasekanou cibulku s nasekanou slaninou, nakonec nastrouháme tvrdý sýr. Vařené horké noky na talířích posypeme orestovanou cibulkou se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.

7

Noky nasladko i naslano podáváme horké.

Poznámka

Tyto noky můžeme také orestovat s vejci a ochutit je kečupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept