Tatranské kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatranské kotlety
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 plátek | Anglická slanina |
400 g | Lečo sterilované |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Šunka kuřecí Velkopavlovická |
10 dkg | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 136,7mg |
Draslík | 752,5mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka kuřecí Velkopavlovická, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tatranské kotlety postup přípravy receptu:
1 | Naklepeme kotlety a nařízneme kraje. |
2 | Osolíme, opepříme a na každou kotletu dáme plátek anglické slaniny, šunky a lžíci leča. |
3 | Dáme na pekáč, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. |
4 | Ve vyhřáté troubě pečeme 45 minut. |