Jednoduchý recept

Bublíkova vylepšená zelňačka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50180

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
5 ks Pepř černý celý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové koleno uzené
2,2 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 855 kcal
Kilojoule 3 576kJ
4% Sacharidy 15 g
92% Tuky 69 g
42% Sodík 845 mg
66% Bílkoviny 37 g

Bublíkova vylepšená zelňačka postup přípravy receptu:

1

Omyté uzené koleno dáme do vody (1.4l) s očištěnou celou cibulí, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a solí (2 lžičky). Vaříme doměkka minimálně 90 minut. Uvařené koleno pokrájíme na menší kusy.

2

Kysané zelí, pokud je velmi kyselé, trochu promyjeme pod tekoucí vodou a dáme do hrnce. Přilijeme vodu (0.8 l) a pod pokličkou vaříme 15 minut.

3

V pánvičce rozpustíme máslo, na které dáme lžičku sladké papriky. Mícháme ji jen chvilku, než se rozpustí, potom pánev odstavíme z plotny.

4

Do polévky přidáme pokrájené maso, společně se zelím vaříme 5 minut a přimícháme rozpuštěnou papriku.

5

V sladké smetaně rozmícháme dohladka hladkou mouku, zamícháme ji do polévky, dochutíme solí, případně i cukrem a podáváme.

Poznámka

K polévce podáváme pokrájené brambory, které jsme uvařili ve slupce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept