Jahody se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahody se sýrem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50187 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
250 g | Jahody zahradní |
4 g | Nakládaný zelený pepř |
20 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
100 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 95,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahody se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Jahody omyjeme, zbavíme stopek a příčně rozkrojíme. |
2 | Žervé rozmačkáme vidličkou a vmícháme smetanu, zelený pepř nadrtíme v hmoždíři a přimícháme do sýrové hmoty. |
3 | Na spodní polovinu jahod naneseme lžičku pepřového sýru, přiklopíme vrchní polovinou jahod a propíchneme párátkem nebo jehlou. |
4 | Jahody ozdobně upravíme na servírovací tác a podáváme. |