Domácí chléb s červenou řepou a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí chléb s červenou řepou a pórkem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 50190 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
280 g | Červená řepa |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
25 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
170 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 4,3mg |
Draslík | 161,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí chléb s červenou řepou a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Vlažnou vodu, změklé máslo, sůl, cukr, očištěnou, nastrouhanou řepu, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. |
2 | Před ukončením hnětení přisypeme očištěný, najemno nakrájený pórek a necháme pekárnu pokračovat v programu. |
3 | Po upečení chléb necháme vychladnout a můžeme podávat. |