Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50197

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 polévková lžíce Sůl
700 g Tuřín
1,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 116 kcal
Kilojoule 485kJ
5% Sacharidy 16 g
7% Tuky 5 g
19% Sodík 372 mg
4% Bílkoviny 2 g

Vodnicové zelí postup přípravy receptu:

1

Bulvy vodnice - zelí, omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky. Nastrouhané vodnice dáme do mísy a spaříme je vařící vodou (1 l). Vodu potom slijeme, zeleninu dáme do hrnce, přilijeme 1 dl vody, přidáme sůl, cukr, kmín a pod poklicí dusíme doměkka.

2

V druhém hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme mouku, promícháme a po zpěnění doložíme scezené měkké zelí. Vodnici - zelí dochutíme smetanou a citronovou šťávou podle chuti a podáváme.

Poznámka

Vodnice je rostlina připomínající ředkvičku. Bulvy jsou bílé vyjma části, která rostla nad povrchem země - ta je načervenalá, nafialovělá nebo nazelenalá. Uvnitř jsou bulvy bílé. Chuťově připomíná něco mezi nepálivou ředkvičkou a kedlubnem, dá se jíst syrová i tepelně upravená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept