Nákyp z kuřecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z kuřecího masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50198 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
250 g | Drůbeží maso pečené |
10 g | Estragon |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
50 g | Šunka drůbeží |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 449,1mg |
Draslík | 357,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Estragon, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso pečené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunka drůbeží, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z kuřecího masa postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání vlijeme vývar a pár minut povaříme a odstavíme. Do chladnoucí omáčky vmícháme smetanu se žloutky, osolíme a opepříme. |
2 | Pečené kuřecí maso a šunku rozmixujeme a vmícháme do hotové omáčky. Přidáme nasekaný estragon, citronovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme vymazanou zapékací mísu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut. |