Vepřový steak s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový steak s pomeranči
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 502 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
150 g | Cibule |
50 g | Feferony sterilované |
150 ml | Olej stolní |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
600 g | Pomeranče |
20 g | Sůl |
2000 g | Vepřová pečeně |
2 dl | Víno bílé |
1 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 152,4mg |
Draslík | 764,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony sterilované, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Pomeranče, Sůl, Vepřová pečeně, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový steak s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, naskládáme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou. |
2 | Marinádu připravíme ze strouhané cibule, utřeného česneku, jemně krájených paprikových lusků, části oleje, vína, feferonek a koření. Maso necháme marinovat. |
3 | Potom jednotlivé porce z marinády vyjmeme, necháme okapat a na druhé části oleje je zvolna opečeme. |
4 | Opečené maso vyjmeme, do výpeku nalijeme zbylou marinádu, povaříme, dosolíme, přecedíme a krátce převaříme. |
5 | Při podávání klademe porce na teplý talíř, přeléváme šťávou a ozdobíme oloupaným, na kolečka nakrájeným pomerančem. |