Jednoduchý recept

Bílý židovský chléb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 50203
Kategorie: Přílohy

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
30 g Máslo čerstvé
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Sezam - semena
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 721kJ
16% Sacharidy 59 g
19% Tuky 14 g
5% Sodík 101 mg
23% Bílkoviny 13 g

Bílý židovský chléb postup přípravy receptu:

1

Smícháme 250 ml vlažné vody, sůl, cukr, změklé máslo, rozšlehané vejce, mouku a droždí, dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučenou desku, jemně prohněteme, rozdělíme na 2 části, z každé uhněteme 3 stejné bochánky. Z bochánků uděláme válečky 3 cm silné, které pak zapleteme jako pletýnku. Vložíme na vymazaný plech, necháme 40 minut kynout, potřeme žloutkem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě při 180°C 40 minut. To samé opakujeme s druhou půlkou těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept