Italský chléb s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský chléb s medem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 50204 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Droždí sušené |
1 kávová lžička | Med včelí |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1,5 kávová lžička | Sůl |
275 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 8,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský chléb s medem postup přípravy receptu:
1 | Vlažnou vodu, 1 lžičku soli, med, olej, hladkou mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté jej vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a vytvoříme kouli. Dáme ji na vymazaný plech zploštíme a uděláme 1 cm hluboké zářezy ve tvaru mřížky. Necháme 1 hodinu kynout. Na potření si rozmícháme 1 lžíci vody s 0.5 lžičky soli a potřeme bochník. Potom jej posypeme hrubou moukou a pečeme v troubě při 180°C 40 minut. |