Recept

Germknödel - šumavské knedlíčky s mákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50206

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
5 polévková lžíce Mák mletý
70 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
Těsto
1,2 dl Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Kvásek
1 špetka Cukr krupice
10 g Droždí
0,6 dl Mléko plnotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 200kJ
17% Sacharidy 60 g
35% Tuky 26 g
32% Sodík 632 mg
25% Bílkoviny 14 g

Germknödel - šumavské knedlíčky s mákem postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme hrubou mouku, uděláme si do mouky důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice se špetkou cukru a zalijeme je vlahým mlékem (0.6 dl). V teple necháme mouku s kváskem vykynout. K mouce přidáme žloutek, vejce, sůl, 1.2 dl vlahého mléka, dobře těsto promícháme a následně důkladně prohněteme. Vypracované těsto je tuhé a nesmí se lepit na vařečku. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme ho 1 hodinu kynout na teplém místě.

2

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na 3 díly, z každého utvoříme váleček, překryjeme je utěrkou a necháme 10-15 minut kynout. Mezitím do většího hrnce dáme vařit 2-3 l vody se 2 lžičkami soli. Jakmile se voda začne vařit, snížíme teplotu, dáme do ní knedlíky a velmi pomalu je vaříme 7 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, ihned je propícháme špejlí (aby unikla pára). Horké knedlíky nakrájíme na plátky, dáme na talíře, posypeme pomletým mákem smíchaným s cukrem, polijeme je rozpuštěným máslem a podáváme.

Poznámka

Pokud knedlík chceme použít k pečenému masu nebo omáčkám, ihned po vytažení z horké vody a propíchnutí špejlí, knedlíky polijeme rozpuštěným máslem, a potom je nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept