Dresink Harissa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dresink Harissa
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50209 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
40 g | Harissa pasta |
120 g | Olej olivový extra panenský |
20 g | Petržel kudrnka |
60 g | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 132,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Olej olivový extra panenský, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dresink Harissa postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme semínka a dužinu posekáme najemno. Do skleněné misky dáme pastu Harissa, přidáme rajčatový protlak, rajčata, citronovou šťávu, olivový olej, podle chuti osolíme, důkladně promícháme a nakonec přimícháme čerstvou posekanou petrželku. |
2 | Dresink před podáváním necháme v chladu uležet. Tento dresink je velmi vhodný ke grilovaným masům. |