Rajčatový dresink s tabascem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový dresink s tabascem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50215 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
20 g | Chilli paprička |
2 g | Cukr moučkový |
15 ml | Limetková šťáva |
500 g | Rajčata |
3 g | Sůl |
8 ml | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 319,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cukr moučkový, Limetková šťáva, Rajčata, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Rajčatový dresink s tabascem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme nadrobno. Chilli papričku rozřízneme, seškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. Do skleněné misky vložíme rajčata, přisypeme posekanou chilli papričku, přilijeme šťávu z limetky, tabasco, promícháme, podle chuti dosolíme a dosladíme. Dobře promícháme a necháme uležet v chladu, aby se ostrost chilli papričky rozležela. |
2 | Vychlazený dresink používáme zejména k pečeným červeným masům. |