Recept

Tvarohové pletýnky s pažitkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 50223

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
3 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Sůl mořská
4 polévková lžíce Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 278kJ
24% Sacharidy 88 g
14% Tuky 11 g
65% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Tvarohové pletýnky s pažitkou postup přípravy receptu:

1

Smícháme 225 ml vlažné vody, tvaroh, změklé máslo, sůl, cukr, sušené mléko, mouku a droždí, dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Před ukončením hnětení přisypeme najemno nasekanou pažitku a necháme těsto dodělat. Poté jej vyklopíme na pomoučenou desku, jemně prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Z každého vyválíme váleček 25 cm dlouhý, který rozdělíme na 3 stejné části a upleteme pletýnku. Toto opakujeme se všemi díly, a poté je přeneseme na vymazaný plech. Necháme 30 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem s 1 lžící vody, posypeme mořskou solí, a poté pečeme v troubě při 220°C 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept