Pikantní máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní máslo
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 50229 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
4 ml | Citronová šťáva |
5 g | Kopr čerstvý |
125 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý celý |
5 g | Petržel kudrnka |
10 g | Řeřicha |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 501,5mg |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 32,6mg |
Vláknina | 363,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Pažitka, Pepř černý celý, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní máslo postup přípravy receptu:
1 | Pažitku, petržel, řeřichu a kopr omyjeme, oklepeme od vody, nasekáme najemno, máslo necháme změknout na pokojovou teplotu, smícháme s bylinkami, osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem z mlýnku, zakápneme citronovou šťávou a vyšleháme. |
2 | Pikantní máslo používáme jako základní pomazánku při přípravě jednohubek a chlebíčků. |