Recept

Drůbeží vývar se žloutkovými knedlíčky s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 50233
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

4 polévková lžíce Mandle
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 špetka Muškátový květ
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
3 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
0,6 dl Voda pitná
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 730kJ
3% Sacharidy 9 g
49% Tuky 37 g
52% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 17 g

Drůbeží vývar se žloutkovými knedlíčky s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Loupané mandle si nastrouháme na jemném struhadle a odložíme je do misky. Omyjeme petrželku kudrnku (3 lžíce) a drobně ji pokrájíme.

2

V rendlíku v 0,6 dl vody si uvaříme 4 vejce natvrdo. Vaříme je 9-10 minut. Uvařená vychladlá vejce oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky, které dáme do větší misky, přidáme ještě syrový žloutek, změklé máslo, sůl, pepř a směs utřeme do pěny. Bílky si odložíme. Ke žloutkům přidáme hrubou mouku, smetanu, nastrouhané mandle, 2 špetky muškátového květu a vymícháme si tužší těstíčko. Nakonec zapracujeme do těstíčka 1 lžíci pokrájené petrželky.

3

V hrnci si přivedeme k varu drůbeží vývar. Postupně do něj vkládáme knedlíčky, které vykrajujeme lžičkou a pomocí druhé lžičky vždy knedlíček zformujeme na kuličku. Vaříme je podle velikosti přibližně 7 minut.

4

Polévku dochutíme solí, petrželkou a ihned servírujeme.

Poznámka

Knedlíčky musí mít dostatečně tuhou konzistenci, podle potřeby můžeme přidat další lžíci mouky. Poloviny uvařených bílků podle chuti naplníme sýrovým krémem, ozdobíme ředkvičkou a podáváme je jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept