Drůbeží vývar se žloutkovými knedlíčky s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží vývar se žloutkovými knedlíčky s mandlemi
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50233 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Mandle |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
2 špetka | Muškátový květ |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
0,6 dl | Voda pitná |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 356,7mg |
Draslík | 266,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží vývar se žloutkovými knedlíčky s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Loupané mandle si nastrouháme na jemném struhadle a odložíme je do misky. Omyjeme petrželku kudrnku (3 lžíce) a drobně ji pokrájíme. |
2 | V rendlíku v 0,6 dl vody si uvaříme 4 vejce natvrdo. Vaříme je 9-10 minut. Uvařená vychladlá vejce oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky, které dáme do větší misky, přidáme ještě syrový žloutek, změklé máslo, sůl, pepř a směs utřeme do pěny. Bílky si odložíme. Ke žloutkům přidáme hrubou mouku, smetanu, nastrouhané mandle, 2 špetky muškátového květu a vymícháme si tužší těstíčko. Nakonec zapracujeme do těstíčka 1 lžíci pokrájené petrželky. |
3 | V hrnci si přivedeme k varu drůbeží vývar. Postupně do něj vkládáme knedlíčky, které vykrajujeme lžičkou a pomocí druhé lžičky vždy knedlíček zformujeme na kuličku. Vaříme je podle velikosti přibližně 7 minut. |
4 | Polévku dochutíme solí, petrželkou a ihned servírujeme. |
Poznámka
Knedlíčky musí mít dostatečně tuhou konzistenci, podle potřeby můžeme přidat další lžíci mouky. Poloviny uvařených bílků podle chuti naplníme sýrovým krémem, ozdobíme ředkvičkou a podáváme je jako předkrm.