Masové kuličky pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové kuličky pečené
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50234 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
15 g | Hořčice |
1 g | Majoránka |
500 g | Maso mleté - mix |
1 g | Oregano sušené |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Rajčata sušená sterilovaná |
4 g | Rozmarýn čerstvý |
2 g | Šalvěj čerstvá |
1 g | Saturejka |
40 g | Strouhanka |
6 g | Sůl |
25 g | Tuk |
1 g | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 44,9mg |
Draslík | 141,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Majoránka, Oregano sušené, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Saturejka, Strouhanka, Sůl, Tuk, Tymián sušený, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové kuličky pečené postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme sušená rajčata a povaříme 10 minut. Rajčata vyjmeme a necháme okapat. Rajčata posekáme nadrobno, cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno a rozmícháme v hořčici. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, pokrájená rajčata, bylinkovou hořčici, cibuli, česnek, sůl, pepř, tymián, oregano, majoránku, saturejku a vymícháme masové těsto. Plech vymažeme tukem, z těsta mokrýma rukama tvoříme malé kuličky, které vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. |
2 | Podáváme jako teplý předkrm s nějakou pikantní omáčkou nebo dresinkem. |
Poznámka
Z masového těsta připravíme přibližně 30 kuliček.