Natržené bramborové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Natržené bramborové knedlíky
Natržené bramborové knedlíky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50237 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
3 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vepřové maso pečené |
1,5 l | Voda pitná |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 58,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Vepřové maso pečené, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Natržené bramborové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve omyjeme brambory, dáme do je do 1.5 l vody a uvaříme ve slupce. Vaříme je 20 minut, potom je scedíme, necháme úplně vychladnout, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce polohrubé mouky, 1.5 lžičky soli, pepř, 3 lžíce sádla, 150 g jemně pokrájeného pečeného masa a drobně pokrájenou cibuli. Směs dobře promícháme a prohněteme. Na pomoučeném vále z těsta utvoříme váleček o průměru přibližně 6 cm. Nakrájíme ho na díly silné 4-5 cm a z každého v dlaních vytvarujeme kulatý knedlík. |
2 | V hrnci si přivedeme k varu 2.5 l vody s 1.5 lžičkou soli. Knedlíky vkládáme do vařící vody a vaříme je za občasného promíchání 10-14 minut. (První uvařený knedlík vyjmeme, rozkrojíme, abychom zjistili, jestli je dostatečně uvařený.) |
3 | Uvařené "natržené" knedlíky dáme do mísy, polijeme je rozpuštěným sádlem (3 lžíce), promícháme a podáváme s kysaným zelím. |