Teplý salát z brokolice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý salát z brokolice
Teplý salát z brokolice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5024 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 hrst | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Solamyl |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 208,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 237,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Fenykl sladký - hlíza, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý salát z brokolice postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si nálev, smícháme sójovou omáčku, dvě lžičky škrobu, cukr a ocet. Zamícháme, aby se vše spojilo. |
2 | Doplníme směs studenou vodou na 250ml, promícháme a necháme chvíli odležet. |
3 | V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme nastrouhaný zázvor, nakrájenou mrkev a rozebranou brokolici na růžičky. Potom přidáme nakrájené fazolky a fenykl. Dusíme 5 minut. |
4 | Zeleninu přelijeme připraveným nálevem, zamícháme a hřejeme, dokud se nezačne směs vařit. |
5 | Hotový salát posypeme mandlovými lupínky a podáváme teplý. |