Jednoduchý recept

Bublanina z olejového těsta s meruňkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50242
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

100 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
10 g Kypřicí prášek do pečiva
0,5 kg Meruňky
200 g Mouka polohrubá
10 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Vejce slepičí
10 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 563kJ
25% Sacharidy 91 g
31% Tuky 23 g
4% Sodík 86 mg
26% Bílkoviny 15 g

Bublanina z olejového těsta s meruňkami postup přípravy receptu:

1

Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

2

V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, poté k nim přimícháme olej, horkou vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.

3

Těsto nalijeme na pečící papír v plechu s vyššími okraji, rozložíme na něj půlky meruněk slupkou nahoru a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

4

Upečenou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.

Poznámka

Čerstvé meruňky můžeme nahradit meruňkami z kompotu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept