Jednoduchý recept

Koláč z kynutého těsta s rybízem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50246

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krystal
50 g Cukr moučkový
30 g Droždí
130 g Hera
300 g Mouka polohrubá
100 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
250 g Rybíz červený
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 647kJ
14% Sacharidy 50 g
25% Tuky 19 g
9% Sodík 188 mg
14% Bílkoviny 8 g

Koláč z kynutého těsta s rybízem postup přípravy receptu:

1

Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme krystalovým cukrem, zalijeme vlažnou vodou a kvásek necháme vykynout.

2

Mouku nasypeme do větší mísy a promícháme s špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme Heru, vejce a vykynutý kvásek. Vše důkladně prohněteme, těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

3

Rybíz pečlivě přebereme, důkladně opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat.

4

Z hladké mouky, moučkového cukru a másla připravíme drobenku.

5

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, přeneseme na plech s pečicím papírem a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme rybíz a posypeme drobenkou.

6

Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut, až okraje mají zlatavou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept