Koláč z kynutého těsta s rybízem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z kynutého těsta s rybízem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50246 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
50 g | Cukr moučkový |
30 g | Droždí |
130 g | Hera |
50 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
250 g | Rybíz červený |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 38,2mg |
Draslík | 233,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Cukr moučkový, Droždí, Rybíz červený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z kynutého těsta s rybízem postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme krystalovým cukrem, zalijeme vlažnou vodou a kvásek necháme vykynout. |
2 | Mouku nasypeme do větší mísy a promícháme s špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme Heru, vejce a vykynutý kvásek. Vše důkladně prohněteme, těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. |
3 | Rybíz pečlivě přebereme, důkladně opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat. |
4 | Z hladké mouky, moučkového cukru a másla připravíme drobenku. |
5 | Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, přeneseme na plech s pečicím papírem a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme rybíz a posypeme drobenkou. |
6 | Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut, až okraje mají zlatavou barvu. |