Krupicové knedlíky s jemnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové knedlíky s jemnou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50249 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Krupice dětská |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 84,6mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krupicové knedlíky s jemnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V míse do krupice přilijeme čtvrtlitru horkého mléka, promícháme a krupici necháme nabobtnat a vychladnout. |
2 | Žemle nakrájíme na malé kousky, osmažíme je v pánvi na trošce rozehřátého tuku, vyjmeme a také necháme vychladnout. |
3 | Vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku a vyšleháme z něj tuhý sníh. Žloutek utřeme se špetkou soli a vmícháme s osmaženými kousky žemle do namočené vychladlé krupice. Pak k směsi ještě opatrně přimícháme sníh z bílku a vytvarujeme knedlíky, které necháme vařit přibližně 30 minut. |
4 | V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní zbylé mléko a při stálém míchání získáme hladký bešamel. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla. |
5 | Uvařené knedlíky rozkrájíme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme přelité teplou omáčkou. |