Salát paprikový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát paprikový
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5025 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
100 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr balkánský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 979,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr balkánský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát paprikový postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a zbavíme semínek papriky a nakrájíme na kostičky. |
2 | Přecedíme rajčata a na malé kousky natrháme. |
3 | Smícháme, osolíme a zakápneme olivovým olejem. |
4 | Na talíři posypeme rozdrobeným balkánským sýrem a dozdobíme petrželkou. |