Litické knedle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Litické knedle
Litické knedle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50252 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
5 ks | Rohlíky bílé |
6 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 569,0mg |
Draslík | 133,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Rohlíky bílé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Litické knedle postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé rohlíky nakrájíme na malé kostičky a dáme je do mísy. Přidáme k nim 6 vajec, 2 žloutky, 6 lžic smetany, 6 lžic hrubé mouky a sůl. Vše důkladně promícháme a těsto dáme do plátěného ubrousku, který zevnitř potřeme máslem (1 lžíce), konce zavážeme a ubrousek s knedlíkem zavěsíme na vařečku. Položíme na hrnec, ve kterém se vaří 2-3 litry vody. Knedlík v ubrousku musí být celý ve vodě ponořený. Vaříme 20 minut. |
2 | Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku, ihned horký potřeme máslem (1 lžíce), nakrájíme a podáváme. |