Jednoduchý recept

Nekynuté lívance s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50254

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 kávová lžička Cukr vanilka
2 ks Jablka
1,5 dl Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
80 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 172kJ
18% Sacharidy 65 g
29% Tuky 22 g
4% Sodík 85 mg
35% Bílkoviny 20 g

Nekynuté lívance s jablky postup přípravy receptu:

1

Jablka důkladně omyjeme a najemno nastrouháme.

2

V míse z tvarohu, rozehřáté Hery, mouky, vajíčka a soli připravíme hladké těsto, do kterého přimícháme nastrouhaná jablka. Podle potřeby případně naředíme mlékem.

3

V lívanečníku nebo pánvi rozehřejeme olej a na něm usmažíme z těsta lívance.

4

Servírujeme je teplé, posypané skořicí, moučkovým cukrem a přelité zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept