Jednoduchý recept

Lívance z nekynutého těsta s borůvkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50255

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
5 g Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Marmeláda borůvková
0,5 l Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 347kJ
25% Sacharidy 88 g
22% Tuky 17 g
5% Sodík 101 mg
30% Bílkoviny 17 g

Lívance z nekynutého těsta s borůvkami postup přípravy receptu:

1

Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

2

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí i krupicovým cukrem. Do sypké směsi přidáme žloutky, přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme. Do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků a těsto necháme 5 minut odpočívat.

3

V pánvi rozehřejeme olej a na něm postupně upečeme z obou stran dozlatova lívance.

4

Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem do tuha. Upečené lívance potřeme borůvkovou marmeládou a sladkou smetanou.

Poznámka

Šlehačku můžeme osladit i vanilkovým nebo skořicovým cukrem, lívance pak budou mít jinou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept