Lívance z nekynutého těsta s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance z nekynutého těsta s borůvkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50255 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
6 polévková lžíce | Marmeláda borůvková |
0,5 l | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 168,2mg |
Draslík | 244,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda borůvková, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance z nekynutého těsta s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. |
2 | V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí i krupicovým cukrem. Do sypké směsi přidáme žloutky, přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme. Do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků a těsto necháme 5 minut odpočívat. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm postupně upečeme z obou stran dozlatova lívance. |
4 | Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem do tuha. Upečené lívance potřeme borůvkovou marmeládou a sladkou smetanou. |
Poznámka
Šlehačku můžeme osladit i vanilkovým nebo skořicovým cukrem, lívance pak budou mít jinou chuť.