Uherský knedlík se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 98 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uherský knedlík se slaninou
Celkový čas: | 98 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 83 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50256 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 l | Voda pitná |
Těsto | |
---|---|
160 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
200 g | Slanina vepřová |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 ks | Vejce slepičí |
8 ks | Žemle tuková |
Na potření | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 522,9mg |
Draslík | 189,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Slanina vepřová, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uherský knedlík se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi smažíme jen do doby, až zesklovatí. |
2 | Polotvrdé žemle nebo housky nakrájíme na kostičky, dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. |
3 | Mezitím v druhé misce utřeme měkké máslo s 2 žloutky a solí. Potom postupně zašleháme 6 vajec. Vyšlehané máslo s vejci dáme do mísy k namočeným houskám, ještě přidáme vychladlou slaninu a směs dobře promícháme, vytvarujeme podlouhlý knedlík. |
4 | Do většího hlubokého hrnce dáme 2 litry vody. Na hrnec pevně přivážeme ubrousek nebo utěrku tak, že když do něj položíme knedlík, nesmí se dotýkat vody. Vodu přivedeme k varu, na ubrousek položíme knedlík, zakryjeme poklicí nebo druhým hrncem a knedlík pomalu vaříme v páře 80 minut. |
5 | Uvařený knedlík nakrájíme na plátky a podáváme teplý jako přílohu. |