Rychlé nekynuté lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé nekynuté lívance
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50259 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 150,2mg |
Draslík | 543,9mg |
Vláknina | 220,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé nekynuté lívance postup přípravy receptu:
1 | Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, přilijeme mléko a směs promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm usmažíme z obou stran lívance. |
Poznámka
Lívance mažeme marmeládou nebo povidly, můžeme je také ještě přelít smetanou.