Jednoduchý recept

Nekynuté lívance s jahodami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50260

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kg Jahody zahradní
5 g Kypřicí prášek do pečiva
2,5 dl Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Olej stolní
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 889kJ
20% Sacharidy 73 g
19% Tuky 14 g
4% Sodík 82 mg
20% Bílkoviny 11 g

Nekynuté lívance s jahodami postup přípravy receptu:

1

Jahody přebereme, opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Pak je v míse rozmačkáme s cukrem.

2

Vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku a 2 lžic cukru vyšleháme tuhý sníh.

3

Z mouky, prášku do pečiva, mléka a soli vymícháme hladké těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílku.

4

V pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme z obou stran lívance.

5

Lívance servírujeme teplé s jahodami a šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept