Nekynuté lívance s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nekynuté lívance s jahodami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50260 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kg | Jahody zahradní |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
2,5 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 100,7mg |
Draslík | 390,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 85,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nekynuté lívance s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Jahody přebereme, opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Pak je v míse rozmačkáme s cukrem. |
2 | Vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku a 2 lžic cukru vyšleháme tuhý sníh. |
3 | Z mouky, prášku do pečiva, mléka a soli vymícháme hladké těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílku. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme z obou stran lívance. |
5 | Lívance servírujeme teplé s jahodami a šlehačkou. |