Vepřové řízečky v parmské šunce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízečky v parmské šunce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 50274 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
30 g | Hořčice gurmánská |
25 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
60 g | Šunka parmská |
200 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 324,1mg |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 265,9mg |
Vláknina | 265,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice gurmánská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízečky v parmské šunce postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opeříme a potřeme pikantní hořčicí. Parmskou šunku nakrájíme na tenké plátečky a do každého plátečku šunky zabalíme kousek masa. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme kousky zabaleného masa a osmahneme ze všech stran. Maso přendáme do zapékací misky, vložíme do rozehřáté trouby a pár minut zprudka zapékáme. Šunka by měla být na povrchu křupavá. |
3 | Řízečky se šunkou upravíme na servírovací mísu a podáváme. |