Špízy ze salámů a klobás - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy ze salámů a klobás
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50277 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
30 g | Hořčice gurmánská |
50 g | Klobása Chorizo |
50 g | Klobása ostravská |
80 g | Olivy černé |
50 g | Salám měkký |
50 g | Salám Turistický trvanlivý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 18,4mg |
Draslík | 36,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Salám měkký mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice gurmánská, Klobása Chorizo, Klobása ostravská, Olivy černé, Salám Turistický trvanlivý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy ze salámů a klobás postup přípravy receptu:
1 | Salámy nakrájíme na velmi tenké plátky, klobásy nakrájíme na silnější kolečka, olivy opatrně vypeckujeme, aby zůstaly vcelku. Kolečka klobás potřeme pikantní hořčicí. |
2 | Kolečko salámu přeložíme na čtvrtinu, napíchneme na menší jehlu, potom napíchneme kolečko klobásy, jednu olivu, dále na čtvrtinu přeložené kolečko druhého salámu, kolečko druhé klobásy a opět olivu. Takto pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. |
3 | Špízy upravíme na servírovací tác a podáváme. |