Knedlíky z bramborového těsta polévané povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 57 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky z bramborového těsta polévané povidly
Knedlíky z bramborového těsta polévané povidly
Celkový čas: | 57 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 32 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50279 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
80 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
6 polévková lžíce | Perník |
6 polévková lžíce | Povidla švestková |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 85,3mg |
Draslík | 549,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Perník, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky z bramborového těsta polévané povidly postup přípravy receptu:
1 | Brambory dobře omyjeme, dáme do vody (7 dl) a vaříme 20 minut doměkka. |
2 | Uvařené scedíme, vychladlé oloupeme a jemně pomeleme. Dáme je do mísy, přidáme sůl, hrubou mouku, rozšlehané vajíčko, strouhanku a těsto dobře promícháme a dáme na pomoučený vál. Těsto dobře uhněteme, musí být dosti tuhé. Utvoříme z něj váleček o průměru přibližně 5 cm. Pak z něj nakrájíme dílky silné též 4-5 cm. |
3 | V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody. Knedlíky vaříme podle velikosti 10-12 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme sítem, necháme je okapat, dáme na talíře, polijeme je rozpuštěným máslem a rozehřátými švestkovými povidly. Povrch posypeme nastrouhaným perníkem, cukrem a podáváme. |