Matjesové chlebíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Matjesové chlebíčky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50284 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
5 ml | Balsamico ocet |
50 g | Cibule |
25 g | Créme fraiche |
30 g | Hořčice gurmánská |
15 g | Kompot brusinkový |
200 g | Matjesy - filet |
50 g | Salát hlávkový |
120 g | Veka chlebíčková krájená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 19,7mg |
Vláknina | 785,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Hořčice gurmánská, Kompot brusinkový, Matjesy - filet, Salát hlávkový, Veka chlebíčková krájená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Matjesové chlebíčky postup přípravy receptu:
1 | Matjesy propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, smícháme s hořčicí, octem a přimícháme rybu. |
2 | Salátové listy natrháme na menší kousky, položíme na plátky veky, navrch rovnoměrně naneseme ochucené matjesy. Créme fraiche smícháme s brusinkami a chlebíčky ozdobíme. |
3 | Matjesové chlebíčky upravíme na servírovací tác a podáváme. |