Garnátové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnátové špízy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50285 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
60 g | Citrony |
250 g | Garnát obecný |
120 g | Máslo čerstvé |
30 g | Rukola |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 131,8mg |
Draslík | 135,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnátové špízy postup přípravy receptu:
1 | Citron nakrájíme na kolečka a ta rozkrojíme napůl, rukolu posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přikápneme citronovou šťávu, osolíme, na máslo položíme očištěné garnáty a zvolna osmažíme, přisypeme rukolu, orestujeme, promícháme s garnáty a odstavíme. |
3 | Na jehly napichujeme vždy dva garnáty, pak půlkolečko citronu a opět dva garnáty. Tento postup opakujeme do spotřebování surovin. |
4 | Garnátové špízy upravíme na servírovací mísu, přelijeme máslem s rukolou z pánve a podáváme. |